23 MRT

Stichting Verburg Fonds bezoekt het Antoni van Leeuwenhoek Kankerinstituut

Het Antoni van Leeuwenhoek is een Comprehensive Cancer Center met de missie ‘a cure for every cancer and excellent care for every patient’. Dit doen ze door de combinatie van kankerzorg- en onderzoek en uitwisseling van kennis. Het AvL is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Sinds de oprichting in 1913 combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. De beste zorg voor elke patiënt. Want kanker, dat kan iedereen overkomen.

Samen met het directie- en managementteam en bestuur van De Vries en Verburg bezocht het bestuur van Stichting Verburg Fonds donderdag 23 maart 2023 het Antoni van Leeuwenhoek. Tijdens de rondleiding werd er een kijkje genomen in het lab, bij het onlangs aangeschafte en door Verburg Fonds gefinancierde robotsysteem en de microscopie afdeling waar we informatie kregen over celonderzoek en Bio Imaging.

De Vries en Verburg verzorgt al sinds 2003 bouwprojecten voor het Antoni van Leeuwenhoek. Onlangs is er nog een uitbreiding gerealiseerd. Stichting Verburg Fonds draagt financieel bij aan de AVL Foundation. Jan Verburg: “Als je daar dan rondloopt en de patiënten ziet, ontstaat er vanzelf een band en veel respect voor wat het Antoni van Leeuwenhoek doet. Kanker is een zeer ernstige ziekte die nog steeds niet onder controle is. Daarom is kankeronderzoek keihard nodig, nu en in de toekomst.” De bijdrage van Stichting Verburg Fonds gaat specifiek naar fundamenteel onderzoek en het internationale PhD-programma. “Maar het had elk onderzoek kunnen zijn”, zegt Verburg, “ze zijn stuk voor stuk belangrijk.”

STICHTING VERBURG FONDS, OOG VOOR ONZE NAASTEN